Uwielbiam sernik, jest to ogólnie chyba jedno z mniej "złych" ciast 🍰, bo prawie nie ma mąki, a ser to przecież białko. Jak dotąd jedyny minus serników, to duża ilość tłuszczu, bo przecież sernik bez masełka to nie sernik 👵 BŁĄD! Da się zrobić sernik bez masełka, mało tego jest naprawdę pyszny, wilgotny i bardzo fit! 😍💖🍌.
Składniki:
- 750 gram sera białego (u mnie półtłusty)
- 140 gram miodu
- 3 banany
- 6 dużych jaj
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
Wykonanie:
Jeśli macie czas można oddzielić żółtka od białek, białka ubić osobno i dodać je na końcu. Jeśli nie to można zblendować wszystko razem.
Do blendera wrzucam ser, jajka i płynny miód, blenduję na gładką masę. Dodaję banany - ponownie chwilkę blenduję.
Kiedy masa jest w miarę gładka dodaję budyń.
Blenduję do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewam do silikonowej formy.
Piekę ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Smacznego ! ☕💖😍
Składniki:
- 750 gram sera białego (u mnie półtłusty)
- 140 gram miodu
- 3 banany
- 6 dużych jaj
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
Wykonanie:
Jeśli macie czas można oddzielić żółtka od białek, białka ubić osobno i dodać je na końcu. Jeśli nie to można zblendować wszystko razem.
Do blendera wrzucam ser, jajka i płynny miód, blenduję na gładką masę. Dodaję banany - ponownie chwilkę blenduję.
Kiedy masa jest w miarę gładka dodaję budyń.
Blenduję do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewam do silikonowej formy.
Piekę ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Smacznego ! ☕💖😍
Komentarze
Prześlij komentarz